Ongewikkeld storytelling

Storytelling Groningen

Om je bedrijf stevig op de kaart te zetten heb je een goed verhaal nodig. Storytelling in Groningen draait bij Ongewikkeld om nuchterheid en originaliteit. Je boodschap moet aan duidelijkheid namelijk niets te wensen over laten maar tegelijkertijd aansprekend zijn.

Storytelling begint bij hét verhaal van je bedrijf. Wat is je bestaansrecht en hoe onderscheid je je van vergelijkbare bedrijven? Een op het oog eenvoudige vraag die vaak lastig blijkt te beantwoorden. Daarom formuleren we altijd eerst gezamenlijk een kernboodschap, die de essentie raakt van waarom je als bedrijf op aarde bent. Die boodschap dient als basis voor de verhaallijn die we met storytelling in verschillende vormen kunnen delen.

Uitgangspunt storytelling

Zodra we op zoek gaan naar het verhaal dat we willen vertellen, gaat ook de behoefte van de doelgroep een rol spelen. Je kunt nog zo’n mooi verhaal bedenken, maar daar moet je publiek wel op zitten te wachten. Daarom verplaatsen we ons in de doelgroep om te ontdekken wat zij nodig hebben om hun keuze te maken. Daarbij is het essentieel dat je als bedrijf een verhaal durft te kiezen en daaraan vasthoudt. Zo gaat je boodschap langzaam maar zeker beklijven.

storytelling-kiezen

Om te helpen kiezen moet je eerst zelf kiezen

Verhaal maken en delen

Staat je kernboodschap haarscherp op papier en weet je in welke vorm je die over gaat brengen? Dan is het tijd om je verhaal te maken en te delen. Dat doen we niet in het wilde weg, want de vraag is altijd hoe je je doelgroep bereikt. Waar bevindt die zich en in welke omstandigheden krijgt die jouw verhaal voorgeschoteld? Elke context vraagt namelijk om een specifieke benadering om zo goed mogelijk in te spelen op de spanningsboog van je doelgroep.

Zodra duidelijk is wat je je doelgroep via welke weg wilt vertellen, kun je bepalen wat de exacte boodschap wordt. Die sluit natuurlijk naadloos aan op de kernboodschap die je eerder hebt geformuleerd, maar is tegelijkertijd verrassend en aansprekend genoeg om op te vallen. Dat kan in de vorm van tekst, beeld of een combinatie daarvan zijn. Storytelling draait namelijk om de juiste boodschap, in de juiste vorm, op de juiste plek en het juiste moment.

Aan de slag met storytelling in Groningen? Neem hieronder contact op met Ongewikkeld!

Privacyverklaring