Teken van leven

Boom
Je hebt alleen en je hebt eenzaam. Ik ben graag alleen maar liever niet eenzaam. Het voelt alsof ik een bepaald reservoir aan eenzaamheid heb die ik op peil moet houden. Ben ik een te lange periode alleen? Dan steekt eenzaamheid de kop op en moet ik in actie komen.

Waardering

Zo simpel als het klinkt is het natuurlijk niet. Als ik het zo kon reguleren zou ik me altijd optimaal voelen. We zijn sociale wezens en willen ons gewaardeerd voelen. Wat is het punt van leven als we het alleen doorbrengen zonder in contact te staan met anderen?

‘Ik zie mezelf zitten’

Bij vlagen van eenzaamheid zie ik mezelf zitten. Best bereid om iets sociaals te ondernemen maar het komt er even niet van. Op die momenten ga ik ineens aan mezelf voorbij en stel ik me de mega sociale levens van anderen voor. En maak ik van de vlaag een gemoedstoestand.

Verlangen

Maar het is goed om graag alleen te zijn. Ik verlang er ook naar terug als ik te lang in gezelschap heb doorgebracht. Net zoals ik naar gezelschap verlang als ik te lang alleen ben. En het is goed om dat te voelen. Het is een teken van leven aan jezelf. 
ongewikkeld

Contact