Diep genieten

Diepte
Wat was het dieptepunt in jouw leven? De zwaarste periode waar je doorheen moest? En dan niet gelijk je eigen leed bagataliseren omdat het in vergelijking met anderen niets voorstelt. Je kunt alleen putten uit je eigen ervaringen en zo het leven in perspectief plaatsen. 

Dankbaar

Hoe erg dieptepunten op het moment dat ze er zijn ook aanvoelen, uiteindelijk mogen we er dankbaar voor zijn. Het verandert je kijk op het leven namelijk fundamenteel. Voorheen normale gebeurtenissen veranderen ineens in hoogtepunten. Puur doordat je weet hoe anders het leven kan zijn. 

‘Tegenslagen creëeren geluk’

Mensen die ernstig ziek zijn geweest of zelf op het randje van de dood hebben gebalanceerd zeggen vaak dat ze nu veel meer genieten van het leven. Alsof de wipwap eerst altijd horizontaal stond en toen ze begonnen te zakken het leven aan de overkant in aanzien steeg.

Stijgen

Tegenslagen creëren het besef van geluk. De wipwap staat weer recht maar doordat je weet welke afgrond zich onder je bevindt waardeer je de overkant des te meer. En wat als je zelfs voorzichtig begint te stijgen? Dan is het contrast met dat dieptepunt zo groot dat je niet anders kunt dan genieten. Het genietpunt. 
ongewikkeld

Contact