formerum-aan-zee
‘Het onbestaanbare
Terschelling, waar de pure eilandbeleving begint’

Formerum
aan Zee

  • Online onontgonnen gebied
  • Onbeantwoorde zoekvraag
  • Toerisme als startpunt
  • Eén week tussen idee en livegang
  • Ontwikkeld met liefde voor Terschelling

Het ongewikkeld maken van bedrijfsverhalen voelt eigenlijk niet als werk, maar er is nog een overtreffende trap. Namelijk het ontwikkelen van een webstek over je favoriete plek op aarde. Uit een zoekwoordenanalyse bleek daar ook nog eens behoefte aan te zijn! Zo werd Formerum aan Zee een bliksemproject in eigen beheer.

Met de paplepel

Het waddeneiland Terschelling is door de jaren heen vergroeid geraakt met onze familie. Mijn ouders kwamen er als verliefde twintigers en staat sindsdien symbool voor hun leven samen. De liefde voor het eiland is inmiddels ook overgedragen op mij en mijn zus. Zij is er in 2014 zelfs getrouwd!

‘Iets’ met Terschelling

Het was altijd mijn droom om ‘iets’ met mijn passie voor Terschelling te doen. Zo is het eiland mijn vaste uitvalsbasis als ik even tot stilstand wil komen, bijvoorbeeld om te bepalen waar ik naartoe wil met Ongewikkeld. Ondernemen op Terschelling kan niet zomaar, maar online heb je gelukkig alle vrijheid.

Onderzoek

In mijn werk is het altijd belangrijk om de online informatiebehoefte te onderzoeken. Een brede zoekwoordenanalyse rondom het onderwerp Terschelling leverde interessante uitkomsten op. Formerum aan Zee, een plaats op het eiland die alleen officieus bestaat, bleek namelijk een populaire zoekterm met weinig resultaten. Bovendien was de domeinnaam formerumaanzee.nl nog vrij. Dat daar kansen lagen was dus snel duidelijk!

Resultaat

De eerste stap was het claimen van de domeinnaam en het uitwerken van een strategie voor de webstek. Omdat andere populaire zoekwoorden voornamelijk een toeristische insteek hebben, heb ik ervoor gekozen om eerst het gebied Formerum aan Zee eens op een mooie manier te presenteren. Zo stond er binnen één week een website die zoekverkeer trekt.

Afhankelijk van de resultaten zal ik de strategie achter de webstek aanscherpen. Zo lijkt het me fantastisch om mijn eigen klanten in de toekomst te laten ervaren hoe Terschelling je op een andere manier naar je bedrijf kan laten kijken! Ik ben ervan overtuigd dat we zo tot mooie resultaten komen. 

Ontdek de webstek Formerum aan Zee dus snel en stuur me een bericht als je meer wilt weten.

ongewikkeld

Contact