Compassie in jezelf

Kompas
Afgelopen week ging het tv-programma Break Free weer van start. Jonge mensen die op avontuur gingen maar het niet overleefden. Nu ik zelf ook gereisd heb snap ik het idee van ‘losbreken’ en godzijdank ben ik heelhuids teruggekomen. Toch begint de uitdaging eigenlijk nu pas.
Reizen is simpel. Je stapt in een vervoersmiddel en laat de wereld over je heen komen. Natuurlijk kan er je iets overkomen maar dat is thuis niet anders. Misschien onderneem je meer waardoor je je meer blootstelt aan risico’s. Toch zie ik meer gevaar in ‘gevangen’ blijven zitten.

Grote woorden

Ik gebruik de aanhalingstekens omdat losbreken en gevangen zitten zulke grote woorden zijn. Het is juist de kunst om ze wat kleiner te maken. Zoals losbreken doormiddel van reizen simpel is, kom je ook gemakkelijk gevangen te zitten. In dagelijkse structuren en eigen gedachten.

‘Je hoeft niet te reizen’

Het goede nieuws is: je hoeft niet te reizen om los te kunnen breken! Met reizen neem je letterlijk afstand van alle standaard patronen waarin je soms verstrikt raakt. Afstand die je in je hoofd ook prima thuis kunt nemen. Door simpelweg voor jezelf na te gaan wat ertoe doet.

Richting kiezen

Zoals je de wereld kunt ontdekken kun je ook bij jezelf nagaan wat je belangrijk vindt, graag doet, waar je goed in bent of waar je simpelweg gelukkig van wordt. Neem dat als je kompas en kijk of je leven de juiste kant op gaat. Nee? Doe er wat aan! Break free!
ongewikkeld

Contact