Juiste keuze

Ravijn
Kiezen of delen; ons leven bestaat uit keuzes voorleggen of ze zelf maken. Het veroorzaakt een complex web waar we regelmatig in verstrikt raken. Oorzaak en gevolg jagen als een bezetene door al onze vezels waardoor ratio en emotie compleet door elkaar lopen. Kanaliseer dat maar eens naar een weloverwogen keuze. Voor mij is het dikwijls onmogelijk.

Afdwingen

Je hart volgen is een veelgebruikt advies. Maar dat is ook maar een pomp in het lichaam dat al die emoties met de snelheid van higgsdeeltjes door je bloedbaan jaagt. Wanneer kom je op het punt dat alles ineens op z’n plek valt? Valt dat überhaupt af te dwingen?

‘Die onaflaatbare 'wat als''

Twijfelen is zo’n beetje mijn tweede natuur geworden. Keuzes maken voelt voor mij vaak veel te rigoureus. Er zijn teveel kleine schakeltjes aan verbonden die ik niet allemaal kan overzien. Wat als ik iets uitsluit dat mij juist veel te bieden zou hebben? Die onaflaatbare ‘wat als’.

Juist

Voor mij is er nog maar één manier om ermee om te gaan: geloven dat elke keuze de juiste is. Keuzes zijn soms nog steeds lastig maar minder beladen omdat je weet dat het links- of rechtsom altijd tot iets moois leidt. Het geeft me dat laatste overtuigende zetje. In het ravijn of het paradijs.
ongewikkeld

Contact