Ongemakredder

Monnik brug
Voor mij is er geen sfeer interessanter dan een ongemakkelijke. Dodelijke stiltes, priemende blikken of compleet misplaatste grappen. Heerlijk als mensen zich even geen raad weten met de ontstane situatie. Maar ik kan er vaak slechts kort van genieten. 

Haantje

Ik zou mezelf geen haantje de voorste noemen, maar ik ben ook niet op mijn mondje gevallen. Met de snelheid van een komeet schieten er opmerkingen uit mijn mond die ik tijdens de vlucht eigenlijk nog aan het bedenken ben. Ad rem vind ik wel passend.

‘Soms veroorzaak ik het ongemak’

In ongemakkelijke situaties komt die eigenschap me vaak goed van pas. Ik voel de sfeer misschien meer dan anderen aan en in een reflex doorbreek ik het ongemak met woorden. Volgens mij heb ik er een soort algoritme voor ontwikkeld. Het gaat meestal goed. 

Laten gebeuren

Toch ben ik er zelf soms ook wel eens klaar mee. En ben ik degene die het ongemak misschien veroorzaakt. Dan nóg voel ik me verantwoordelijk voor de ontstane situatie en probeer ik het algoritme in werking te stellen. Too bad. Soms voel ik me ook gewoon slecht. Let it be. 
ongewikkeld

Contact