Ik hou van mij

Liefdesslotjes
Tijdens je leven kom je veel mensen tegen. Vanaf je geboorte tot in het bejaardentehuis. Sommigen blijven, veel verdwijnen maar jij zult altijd onderdeel van jouw leven zijn. Dus voordat je je blind gaat staren op al die anderen heb ik een vraag aan je: houd jij onvoorwaardelijk van jezelf?

Blind vertrouwen

Zware vraag wel he? Ik ontloop ‘m ook liever, bewust als ik me ben van al mijn tekortkomingen. Als we het over liefde hebben gaat het bijna altijd over twee individuen. Maar begint het niet bij liefde voor jezelf? Als je daar eenmaal blind op kunt vertrouwen heb je ook echt iets te delen.

'Houden van jezelf is geen zelfverheerlijking’

Liefde voor jezelf komt wel iets anders tot uiting dan liefde in een relatie of voor familie. Het wordt ook niet beantwoord want het is eenrichtingsverkeer. Toch kun je jezelf als persoon volledig omarmen. Geloven in je goede bedoelingen en accepteren dat je het niet altijd zo kunt uiten.

Zoals je bent

Voor mij betekent houden van jezelf geen arrogantie of zelfverheerlijking. Puur accepteren wie jij bent als persoon is iets anders dan je superieur voelen aan anderen. Het is ongeacht alles wat er om je heen gebeurt achter jezelf blijven staan. Want je bent perfect zoals je bent. Voor altijd.
ongewikkeld

Contact