Zekerheid: on or off?

storytelling-groningen
Ken je dat gevoel dat mensen plotseling beginnen te lachen en je zéker weet dat het over jou gaat? Dat gaat helemaal niet over jou. Je eigen onzekerheid maakt het persoonlijk en vergroot alles uit om haar gelijk te halen. 

Denkbeeld

Onzekerheid lijkt iets onschuldigs maar iedereen kent extreme voorbeelden waarin onzekerheid een fatale afloop had. Het nestelt zich in je hoofd en kan elke seconde van de dag in nagenoeg alle situaties op de voorgrond treden. En dan te bedenken dat het puur een denkbeeld is dat helemaal niks te maken heeft met de realiteit.

‘Eigenlijk draait alles om jou’

Eigenlijk is onzekerheid best egocentrisch. Blijkbaar draait alles om jou, maar dan vanuit negatief oogpunt. Zonde! Want terwijl je al dat moois om je heen mist, loop jij jezelf de grond in te boren. Zou het niet heerlijk zijn om die onzekerheid gewoon keihard te negeren?
Bedenk eens waar de mensen om je heen mee bezig zijn. Juist: hun eigen onzekerheid. Zelfs al zouden ze om jou lachen, dan komt dat voort uit hun eigen onzekerheid. Je hebt eigenlijk al niks te maken met een denkbeeld van jezelf, laat staan met dat van iemand anders.

Aandacht

Onzekerheid verdient geen aandacht. Familie en vrienden verdienen aandacht. De wereld om je heen verdient aandacht. Jij verdient aandacht. In het grote geheel maakt niemand zich druk om jouw onzekerheid. Waarom zou jij er dan nog aandacht aan besteden?
ongewikkeld

Contact