Tot hier en verder

Ruim een jaar geleden ging ik voor 5 maanden op reis. Sinds een half jaar werk ik voor mezelf. Er zijn wel eens jaren geruislozer voorbij gegaan. Zoveel tijd en ruimte voor jezelf levert met terugwerkende kracht inzichten op. Die ik graag van me afschrijf.
Sinds de start van Ongewikkeld houd ik elke week trouw een blog bij. Wisselende gemoedstoestanden die ik in mijn reisverslag vastlegde heb ik omgevormd tot concrete bevindingen. Erkennen hoe je je voelt en waar dat gevoel vandaan komt blijkt voor mij erg goed te werken. Dat anderen zich hierin herkennen geeft me extra voldoening.

Reflectie

Reflecteren wil ik blijven doen. Juist ook op zakelijk vlak. Er zitten zoveel lessen verborgen in wat we dagelijks instinctief besluiten te doen. Je moet alleen even de moeite nemen om er achteraf bij stil te staan. Bewustwording van handelen biedt houvast op de draaimolen waarin we leven.

‘Bewustwording biedt houvast’

Dit klinkt misschien al zweverig maar eigenlijk maakte deze manier van stilstaan bij wat ik doe me nog pragmatischer en rationeler dan ik al was. Het verschil is dat ik dat niet langer vooraf maar juist naderhand toepas. Ik vertrouw op de gang van zaken en probeer pas later te begrijpen. Dankzij die ervaringen maak ik in de toekomst vanzelf de juiste keuzes.
Zoals ik vorig jaar door te reizen bewust afstand nam, doe ik dat nu in mindere mate weer tijdens een weekje Terschelling. Ondanks het hoogseizoen kom je hier al snel in een isolement terecht. Soms confronterend maar ook noodzakelijk. Dagelijks werken voor klanten en uiteindelijk facturen versturen geeft namelijk voldoening, maar het werkt ook routine in de hand.

En nu?

Eindstand: ik ben lekker bezig maar mijn ambitie reikt verder. De naam Ongewikkeld is er niet voor niets. In al mijn werk ben ik trouw aan de filosofie ‘duidelijke taal’ maar het zijn vaak nog fracties van het geheel. Het liefst zou ik klanten eerst helpen om tot een ongewikkelde strategie te komen. Daarna kunnen we het naar hartenlust invullen met de juiste boodschap.
Aangezien ik graag met woorden werk blijft er één hangen: volwaardig. Het raakt eigenlijk alles. Leven en werk moeten vol waarde zitten om bestaansrecht te hebben. Dat geldt zowel voor het individu als voor de organisatie. Ik draag daar op mijn manier een steentje aan bij en hoop daarin te blijven groeien. Rest mij één vraag: voor wie zou ik van waarde kunnen zijn?
ongewikkeld

Contact