Samen in evenwicht

Relatie
Relaties. Je ontkomt er niet aan. Of het nu liefde, familie of werk is. We zijn met elkaar verbonden en als we relaties goed willen houden moeten we daar bewust mee omgaan. Maar waar zit de balans tussen gevoel en verstand?
Van nature trek je naar bepaalde mensen toe. Collega’s waar je direct een klik mee hebt, familieleden waar je op verjaardagen niet mee uitgepraat raakt en vrienden waar je elke dag wel mee op zou kunnen trekken. Prima relaties waarin je gedachteloos je gevoel kunt volgen.

‘Kijk door de ogen van een ander’

Zodra die relaties intensiever worden komen er rationele overwegingen bij kijken. Een groot project op het werk, het organiseren van een feest of vakanties met vrienden zijn van die momenten. Iemand die je door en door dacht te kennen kan dan onherkenbaar zijn.

Samenwerken

Er moet ergens naartoe gewerkt worden en dus schiet iedereen in de denkmodus. Hoe zie je het eindresultaat voor je? En hoe kom je daar? Verschillende ideeën komen samen terwijl er een gezamenlijk doel bereikt moet worden. Weg gevoel. De relatie wordt een samenwerking.
Die samenwerking kan niet functioneren zonder inlevingsvermogen. Kijken door de ogen van een ander is essentieel om elkaar te begrijpen. Waarom zou je dat niet willen als je diegene een warm hart toedraagt? Pas dan vind je de balans om samen de juiste keuzes te maken.
ongewikkeld

Contact