Rust vind je niet

Strand
Ik ben een paar dagen op Mallorca om mijn zus te verrassen voor d’r verjaardag. Toen ik onverwacht hun vakantiehuisje binnen kwam vallen, keek ze me aan alsof ze een geest zag. Daarna sloeg de schok gelukkig om in blijdschap. Toen kwam de rust.

Tegenpolen

Rust overvalt me op het moment dat ik het niet verwacht. Als ik niet eens bezig ben met het vinden van rust. Misschien bestaat rust niet eens, maar moest er ooit een tegenpool van onrust komen. De onrust die verdwijnt zodra iets voltooid is. 

‘Rust en onrust wisselen elkaar niet af’

Maar wat als je op vakantie gaat terwijl je eigenlijk nog stapels werkt hebt liggen? Of wanneer je weet dat er bij terugkomst nieuw werkt ligt te wachten? Ik ken de onrust in mijn lijf die begint te ontkiemen met zulke vooruitzichten. Maar nu is het er niet. De vooruitzichten zijn goed. 

Fundament

Rust en onrust wisselen elkaar niet af. Onrust is een fundament dat aan het verzakken is. Het is een signaal dat het leven meer energie vraagt dan geeft. Op zoek gaan naar rust verstevigt het fundament niet. Dingen doen waar je energie van krijgt wel. Daar kun je op bouwen. 
ongewikkeld

Contact