Van huis

Strand
Vakantietijd is dubbel. De spanning van weggaan en soms sneller dan verwacht het verlangen om weer thuis te zijn. Het dagelijkse leven ontvluchten en toch snel weer dekking zoeken. En dat kan toch niet alleen ‘je eigen bed’ zijn? Vergeet het toch maar even…

Vertrouwd

We gaan lekker op vastigheden. Het vertrouwde. Hoe fijn dat is blijkt vaak pas op het moment dat er afstand ontstaat. Dat kan afstand zijn, maar ook heimwee op het moment dat je één nachtje bij opa en oma slaapt. Die een paar straten verderop wonen.

‘Meer automatismen, minder impulsen’

Punt is: we moeten die vertrouwde omgeving af en toe even uit. Want hoewel vertrouwd een positieve bijsmaak heeft, kan je wereldje ook erg klein worden. Hoe meer automatismen, hoe minder impulsen je krijgt om alle ruimte en mogelijkheden in deze wereld door te laten dringen.

Open/dicht

Of het nu een all inclusive in Turkijke, roadtrip door Amerika, camping in Frankrijk of safari in Zuid-Afrika is. Elke plek van huis opent een luikje naar prikkels waarmee we onszelf ‘opladen’. Niet lichamelijk maar juist mentaal. Je hoeft alleen maar de deur achter je dicht te slaan.
ongewikkeld

Contact