Vormfoutje bedankt

fullsizeoutput_683
We worden geboren als onbeschreven blad. Wie we zijn is deels genetisch bepaald maar een groot deel van ons karakter wordt tijdens het leven gevormd. Door ervaringen en omstandigheden. Maar kun je een ander mens worden? Of doen we ons soms anders voor om te camoufleren wie we zijn? 

Essentie

Vormen voelt als kneden. Boetseren. Letterlijk iets naar je hand zetten. Laat dat nou net hetgeen zijn wat je met een mens niet zou moeten doen. Jezelf zijn is de essentie van leven. Daar concessies aan doen om bij andere in de smaak te vallen is het leven verloochenen. Hoe vormt het leven ons dan? Wat heeft zoveel invloed dat we erdoor veranderen?

‘Overtuiging dat het goed is’

We veranderen niet. Wat je ook maar doet, zegt of draagt. Het gebeurt vanuit een overtuiging dat het goed voor je is. Ook als het tegen al je gevoelens indruist. Je verstand wint het soms en duwt je in een bepaalde richting. Dat kan de verkeerde richting zijn en vroeg of laat besef je dat. Precies op dat moment word je gevormd. Door de ware jij te zien.

Bewustzijn

Niet jij, maar je bewustzijn wordt gevormd. Het bewustzijn van wie je bent. Tijdens ons leven lopen we daar zeker in het begin vaak tegenaan. Volop in ontwikkeling en te midden van leeftijdsgenoten die ook zoekende zijn. We kijken vooral naar buiten in plaats van naar binnen. Totdat je niet anders meer kunt. Dan word je gevormd. Gesterkt in je overtuiging. Jij bent jij. 
ongewikkeld

Contact