‘Pragmatisch met een
gezonde dosis idealisme.’

Buro Flinc

  • Baanbrekend
  • Samensmelting van bedrijven
  • Organisatieadviesbureau
  • Tegendraads ontwerp
  • To the point

De vaste volger van Ongewikkeld zou Buro Flinc kunnen verwarren met Flinc, waar eerder een webrecept voor is geschreven. In een paar jaar tijd is de tweemanszaak doorgegroeid naar een buro en daar hoort een nieuwe webstek bij! Aan Ongewikkeld de eer om die overgang te verwoorden.

Samensmelting

Buro Flinc is een samensmelting van de bedrijven Flinc en Dazzle. Allebei richtten zij zich op het ontwikkelen van organisaties, de één met een idealistische insteek en de ander wat meer pragmatisch. Deze twee stijlen komen heel bewust samen in Buro Flinc. De uitdaging voor Ongewikkeld was om de juiste toon aan te slaan.

Niet-alledaags

Het ontwerp van de webstek is een niet-alledaagse keuze. Wat dan ook weer typerend is voor een organisatieadviesbureau dat de HR wereld op z’n kop wil zetten. Met een horizontale ‘slider’ waarin de informatie door het beeld schuift, is de tekstruimte beperkt. Resultaat: krachtige statements die nieuwsgierig maken!

Vindbaarheid

Voor een tegendraads bedrijf gaan de klassieke SEO-wetten niet helemaal op. Natuurlijk zijn de juiste zoekwoorden gebruikt, maar het ontwerp laat geen uitgebreide verhalen toe waar Google zich lekker in vast kan bijten. Daarom is er gekozen voor een beperkt aantal zoekwoorden die verspreid over de website terugkomen. Zo versterken de pagina’s elkaar en is de webstek vindbaar.

Resultaat

Door goed luisteren en door te vragen naar de achtergrond van beide partijen, heeft Ongewikkeld een gemeenschappelijk verhaal uitgewerkt. Hierin komen zowel de ‘zachte’ als ‘harde’ eigenschappen naar boven. Om het ontwerp zo goed mogelijk te laten renderen is de hoeveelheid webtekst bescheiden, maar toch volledig en op een toon die voorkomt dat het pragmatisme de overhand krijgt.

Ga naar de website van Buro Flinc om het resultaat te bekijken!

ongewikkeld

Contact